RECEPT Groenten en hartige cake voor onderweg

RECEPT In het kader van de Nationale Week Zonder Vlees plaats ik een week lang elke dag een heerlijk vegetarisch recept! Met voor dag drie een makkelijke meeneem maaltijd!

Dit gerecht is ideaal voor als je een keer rond etenstijd moet reizen, of een drukke planning hebt met weinig tijd om ergens te eten. Het is snel gemaakt en makkelijk te eten.

Groenten bakje met hartige cake voor onderweg (2 personen)
Ingrediënten:
Voor de cake:
– 4 eieren
– 50gram kwark of Griekse yoghurt
– 250 gram bloem
– 100 ml (haver) melk
– 15 gram bakpoeder
– 150 ml olijfolie
– 1 eetlepel tijm

Vulling cake:
– 150 gram feta, in blokjes
– 100 gram groene olijven, in plakjes
– 100 gram zongedroogde tomaatjes, uitgelekt en ik stukjes

Bereiding cake:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier of smeer in met olie. Klop in een grote kom de eieren luchtig, meng de olijfolie, de melk en de yoghurt erdoor. Breng op smaak met de tijm, zout en peper.

Zeef de bloem boven de grote kom en meng vervolgens alles voorzichtig door elkaar. Schep dan de feta, olijven en tomaatjes erdoor. Schenk het beslag in de cakevorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. (Als de cake in de oven zit kun je beginnen met de groenten bak!) Laat de cake op een rooster afkoelen en keer de cake uit de vorm. Snijd de cake in plakken en stapel deze op in een meeneem bakje.

Voor de groenten bak:
Ik heb de hoeveelheid in grammen niet opgeschreven, reken op 250 gram groenten per persoon, voor twee personen kwam er bij mij deze hoeveelheid per groente uit.
– 1 prei
– 1 winterpeen
– 100 gram kikkererwten uit blik
– een halve komkommer
– peper en zout
– olijfolie of balsamico azijn
– ras el hanout kruidenmix of wat andere kruiden die jij lekker vindt om de kikkererwten in te bakken
Omdat ik deze groenten bak combineerde met de cake, heb ik de volgende ingrediënten niet gebruikt. Dit kun je alsnog doen, ze zijn een erg lekkere toevoeging!
– zachte geitenkaas of feta, in stukjes
– olijven, gehalveerd
– zongedroogde tomaatjes, in plakjes gesneden

Bereiding groenten bak:
Snijd de prei in de lengte en was hem goed. Snijd de prei vervolgens in dunne reepjes. Doe het in een pan en zet maximaal voor de helft onder water. Kook de prei ongeveer 8 minuten, giet het daarna af en laat afkoelen. Snijd de komkommer in blokjes en vul er de bodem van het meeneem bakje mee. Hak de winterpeen in kleine blokjes en verdeel deze over de komkommer. Laat de kikkererwten uit blik uitlekken en meng ze met wat olijfolie en kruidenmix. Bak ze 10 minuten in een koekenpan en roer regelmatig. Laat de kikkererwten afkoelen en verdeel ze over de wortels, verdeel daar dan weer de prei over voor het laatste laagje. Afmaken met peper, zout en wat olijfolie.

Vergeet geen bestek mee te nemen voor onderweg!

Geniet ervan!

20190311_135202-01

One Reply to “RECEPT Groenten en hartige cake voor onderweg”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s