RECEPT Geroosterde tomatensoep

RECEPT In het kader van de Nationale Week Zonder Vlees plaats ik een week lang elke dag een heerlijk vegetarisch recept! Met voor dag drie geroosterde tomatensoep, met stokbrood en kruidenboter!

Geroosterde tomatensoep (3 personen)
Ingrediënten:
Voor de soep:
– 1,5 kilo tomaten
– 5 tenen knoflook
– 2 aardappelen
– 2 uien
– olijfolie
– 1 bouillonblokje – peper en zout

Voor de kruidenboter:
– pakje ongezouten roomboter
– verse basilicum
– verse munt
– scheutje citroensap
– tijm of rozemarijn
– 1 knoflookteen, uitgeperst
– peper en zout

Voor erbij:
– een lekker vers stokbrood

Bereiding soep:
Snijd de aardappelen in blokjes en snijd de tomaten in vieren. Doe ze samen met de knoflooktenen in een grote kom en meng dit met 4 eetlepels olijfolie. Verdeel alles over de bakplaat en strooi hier peper en zout over. Laat de ingrediënten 30 minuten in de oven garen op 180 °C.

De vijf knoflooktenen waren voor de smaak op de bakplaat. Haal er nu drie van weg, er blijven dus nog twee knoflooktenen over voor het vervolg. Verwarm een halve liter water met een bouillonblokje en voeg daarna alle ingrediënten in de pan toe. Laat het geheel goed warm worden en mix het vervolgens in delen in een blender, of mix het met een staafmixer. Garneren met wat basilicumblaadjes.

Bereiding kruidenboter:
Haal de roomboter ruim op tijd uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur is en je de ingrediënten er goed door heen kunt mengen. Snipper de verse basilicum en de munt en meng dit met de roomboter. Voeg daarna de andere (droge) kruiden toe en het citroensap. Pers de knoflookteen uit en meng deze ook goed door de massa. Op smaak maken met peper en zout.

Geniet ervan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s